Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkommen til Spiloppen

Beskrivelse af Børnehuset Spiloppen

Frederiksberg Kommunes Børnehus ”Spiloppen” N.J. Fjords Alle 15 – 17, er en kombineret institution oprettet 1. Januar 2001 ved en sammenlægning af naboinstitutionerne: Børnehaven Spiloppen og Vuggestuen Miniloppen. De to bygninger er i et plan og i pavillonstil. De er tegnet af Tutti Lütken og de første børn blev indskrevet i oktober 1970. Ved sammenlægningen er der bygget et fællesrum som fysisk binder de to bygninger sammen.

”Børnehuset Spiloppen” ligger i et område med ældre beboelses-/etagebyggeri, har Landbohøjskolen som nabo og er tæt på offentlige transportmidler.

I vuggestuen hedder de 3 stuer: Rødderne, Knopperne og Blomsterne. Vi er normeret til 36 vuggestuebørn, og er fordelt med 12 børn og fire voksne i alle grupper.

I børnehaven har vi tre grupper, der på skift er en uge i skoven. Grupperne hedder: Myrerne, Sneglene og Svampene. I børnehaven er vi normeret til 76 børn, og ligesom i vuggestuen er vi også her tre voksne i hver gruppe.

Børnesyn

Grundlaget for Spiloppens børnesyn er et demokratisk og ligeværdigt menneskesyn, hvor børns medinddragelse og medleven i hverdagen er en forudsætning for, at børnene oplever, at de har en demokratisk stemme, at børnene føler sig set og forstået. Børnenes ideer og nysgerrighed, anses som vigtige bidrag til det pædagogiske arbejde, både når det drejer sig om spontane og om planlagte aktiviteter/situationer. Når vi anerkender og understøtter børnenes interesser eller initiativer, fremmer vi børnenes aktive deltagelse i leg, lærings- og hverdagssituationer i små og store børnefællesskaber.

Det enkelte barn er unikt og har krav på at blive behandlet med respekt og imødekommenhed. Børn er forskellige, udvikler sig i forskelligt tempo og har desuden forskellige livsvilkår, men fælles for alle børn er, at de skal føle sig set, accepteret og værdsat. I Spiloppen værdsætter vi fællesskaber mellem børn og mellem børn og voksne. Vi bestræber os på at skabe fællesskaber, som er rummelige og udviklende. Vi har en øget opmærksomhed på at facilitere og organisere samspil og relationer mellem børnene.